Kalaripayattu – Arte Marțiale Vedice

Artele Marțiale în cultura Vedică:


Existența artelor marțiale în India este de peste 3000 de ani și ea poate fi dovedită prin menționarea artelor marțiale în Vede, în special în Dhanurveda. Kalaripayattu este cea mai veche formă de artă marțială din lume, având o influență importantă pentru toate celelalte stiluri și tehnici de autoapărare. Cuvântul kalaripayattu este o combinație de două cuvinte „Kalari” și „Payattu” care înseamnă „teren, spațiu sau loc” și „luptă, antrenament sau practică”. În prezent această artă este păstrată și dezvoltată preponderent în India de Sud.

Kalaripayattu este un sistem holistic care provine din cultura Vedică antică și include artele marțiale pentru autoapărare și dezvoltarea corpului și a minții practicantului, medicina naturistă tradițională „Ayurveda” pentru tratamentul diferitelor afecțiuni ale corpului prin cunoașterea „Marma-vidya” a meridianelor energetice subtile și prin dezvoltarea aspectelor profunde, spirituale „Upāsanā” despre meditație.

Beneficiile acestei practici sunt multiple având un impact holistic și pozitiv asupra practicantului. Practica de Kalaripayattu ajută să ne dezvoltăm autocontrolul și stăpânirea de sine, ne crește imunitatea și ne dezvoltă un corp sănătos și în armonie, dobândind o minte concentrată și puternică.

Kalaripayattu este potrivit pentru oameni de toate abilitățile și categoriile, poate fi de un interes deosebit pentru cei care practică yoga, dans, arte marțiale sau copii și femei, datorită limbajului corporal foarte dezvoltat și a capacității de a ne antrena corpul și a ne dezvolta capacitatea cardiovasculară, forța, flexibilitate și echilibru pentru corp și minte în
același timp învățând și o modalitate bună de autoapărare cu aplicabilitate utilă în situații din viața reală.

Cursul este susținut de Constantin Mușat – membru în cadrul Centrului de Studii Vedice și instructor autorizat cu o experiență practică de peste 8 ani în diferite școlii și stiluri marțiale, Karate, Taijiquan, Qiqong și Kalarippayatu. Este singurul instructor autorizat de Kalaripayattu din România care a avut posibilitatea să studieze această artă tradițională într-o școală autentică din India de Sud la ANJANEYA KALARI SANGHAM – Trivandrum, Kerala urmând o succesiune disciplică „Parampara” care a păstrat și cultivat secretele acestei arte de peste 12 generații. In paralel cu practica de arte martiale el s-a specializat ca terapeut in masajul traditional ayurvedic (Kalari Chikilsa) și este co-fondator și trainer pentru dezvoltarea intuiției în cadrul poriectului Intuitive Life Education.

„Calea cunoașteri sau drumul cercetări sinelui reprezintă esența oricărui practicant autentic. Cunoașterea nu are limite și nici nu este atribuită doar unei anumite clase sociale sau culturale. Adevărul este unul singur dar metodele de cercetare pot fi diferite. Artele marțiale tradiționale pentru mine reprezintă un instrument și o practică constantă de adaptare și înțelegere mai profundă a realității atât interioare cât și exterioare. Fiecare pas în parte îți deschide o nouă perspectivă și îți aduce o înțelegere mai profundă despre cine ești tu și ce se află în inima ta.”

Aceste clase se adresează tuturor, ele fiind structurate pentru toate nivelurile de pregătire, nefiind necesară cunoașterea în prealabil a posturilor sau necesitatea unui anumit nivel de flexibilitate a corpului.

Programul:
Duminica 10:00 – 12:00

Accesul la clase se face pe bază de ședință sau abonament prin înregistrare telefonică:
• O ședință durează 2h si costă 80 lei
• Abonament de 4 ședințe = 280 lei
Abonamentul este valabil 6 săptămâni.

Echipament necesar – îmbrăcăminte lejeră.

Detalii și rezervări pentru clasele de grup sau ședințele private – 0745 427 460