Seminarii de filosofie vedică

Tratatul Yoga Sutra reprezintă o colecție de 196 de sutre (aforisme) sanscrite despre teoria, practica și scopul final al procesului de Yoga – eliminarea ignorantei (avidya), realizarea directă a sinelui spiritual (Purușa), si reunirea (Yoga) cu Realitatea finală (Isvara), prin atingerea stării de iluminare (Samadhi).

Compilată pe baza tradițiillor mai vechi și sintetizată de înțeleptul Patanjali, Yoga Sutra rămane unul dintre cele mai importante documente de spiritualitate din toate timpurile. Cuvintele lui Patanjali sunt simple, concise și au o profundă inspirație divină.
Scrierea mai este numită și Yoga Darsana, titlu tradus îndeobște ca “Filozofia Yoga”, dar în realitate cuvantul darsana are o semnificație mult mai profundă. Literal, el înseamnă „a vedea”, iar darsana este procesul vederii. Prin urmare, Yoga Darsana înseamna „procesul vederii prin yoga”, dar nu în sensul vederii cu ochii sau cu orice alt simț destinat lumii exterioare. Înseamnă a vedea realitatea transcedentală care este dincolo de simțuri si dincolo de minte.

 

Discursul va fi susținut de Radha Govinda Dasa, conducătorul Centrului de Studii Vedice ISKCON București. Radha Govinda este discipolul inițiat de Sivarama Swami – unul dintre respectați maeștri spirituali, care face parte din tradiția disciplica Vaishnava Vedanta. Cu o experiență de 29 de ani în practica Bhakti-yoga, de-a lungul anilor, sub îndrumarea maestrului sau spiritual, Radha Govinda Dasa a studiat cultura, tradițiile și scripturile Vedice în India, Europa și a promovat filozofia Vedică în centrele de studii Vedice din Ukraina, Ungaria, Belorus, Republica Moldova, Israel, Rusia, India și România.

 

CÂND: Miercuri ora 19.00.
UNDE: Sala Polivalenta, Sala P10.
CINE: Oricine poate veni indiferent de credință, concepții, statut social sau naționalitate deoarece ne întâlnim cu toții în într-o experiență a iubirii universale.

Pentru informații suplimentare va rugăm să sunați la numărul de telefon 0725583888 sau să trimiteți un mesaj la adresa (Bucuresti@studiivedice.ro).