Kirtan: workshop de mantra meditație muzicală

Workshop-ul de muzică meditativă Kirtan, reprezintă o practică de incantare meditativă a mantrelor și a numelor Divine. Kirtan este o ramură muzicală a școlii Bhakti-yoga și reprezintă o artă meditativă tradițională care a devenit populară și în occident, datorită puterii ei de a calmă mintea și a trezi stări pozitive care înnobilează sufletul. 

Prin intermediul Kirtan-ului, maeștrii spirituali au învățat concluziile fundamentale mistice descrise în scripturile clasice despre Yoga, cum ar fi Bhagavad Gita și Patanjali Sutra, precum și faptul că iluminarea spirituală nu necesită ritualuri complexe sau technici de meditație sofisticate. Independent de naționalitate, sex, poziție socială sau nivel de cunoștințe, orice persoană sinceră, poate folosi practică de Kirtan că o modalitate de a intră în contact cu Divinitatea. 

Metoda simplă de încântare congregaționala – Kirtan, este o cale eficientă pentru omul modern, de a atinge aceleași niveluri de realizare a sinelui și aceleași adâncimi ale păcii lăuntrice și iubirii Divine, care erau atinse de misticii și yoghinii antici prin intermediul meditației profunde. Kirtan este o cale ce folosește muzică pentru a aduce oamenii împreună. 

Nu este nevoie de voce ci de suflet! Și experiență este cu atât mai frumoasă cu cât participa mai mulți cântăreți, muzicieni și se utilizează diverse instrumente muzicale. (La workshop-ul nostru oricine poate să-și aducă și să participle cântând în acompaniament la instrumental sau musical). 

“Love + mantra + music = Kirtan”

Va așteptăm cu mare drag!